Två dagar in i 2015, idag ger jag dig historien om en ny utmaning för det nya året. Efter att ha klättrat många träd och varit inne i Tentsile tält vid flera tillfällen tidigare, idag, i en personlig första, kombinerade jag en Tentsile Connect med en 15 meters stigning. 

Jag packade rep, en picknick, många karabiner och Connect, min partner och jag gick till vår lokala skog i Oxford, solen gnuggade de skarpa kanterna från kylan när vi gled genom leran för att hitta vårt favoritbokträd. När vi utnyttjade, oupprullade rep i orange och grönt och fastnade på hjälmar över ullhattar, pausade nyfikna familjer sina vintervandringar för att se vad vi gjorde.

Att klättra i kallt väder kan vara svårt för händerna, och min uppstigning gick långsammare än vanligt när jag kämpade med tunnare handskar och domnade fingrar. Långt över mig var Andrew upptagen med att fästa spärrband på grenar och vikta upp Connect från ryggsäcken. När jag räckte upp var det förankrat i ett hörn och fångade vinden, en jätte drake fångad i grenarna men majestätisk på något sätt, fortfarande. Jag höll fast vid trädstammen för att hålla mig ur vägen, kände att det tog min vikt och nästan tryckte tillbaka i mig - ett lugnande tryck för att säga "Jag har dig" - när vinden skakade oss alla. Ett raslande under oss tog blicken ner till vita blinkningar i undervägen; rådjur som springer från en hund, en entusiastisk terrier som aldrig skulle fånga dem.

Tältet tog form bredvid mig och jag tippade mig tillbaka in i det, sittande på kanten och lät det sedan dra mig in. Från vinden hällde vi en kopp te och såg himlen gå förbi och filtrerade genom de små etsade grenarna mörkt mot det vita. Förpackade tätt i en sovsäck, åt vi våra smörgåsar och vår kvarvarande julchoklad, njöt av känslan av kyla ute och värmen inuti. Vi pratade och skrattade och tittade på vinterfärgerna och lyssnade på människorna som gick förbi nedan, omedvetna om det lilla gröna trädhuset ovanför deras huvuden.  

När skymningen började samlas runt kanterna på vår tillflyktsort och allt blev tystare sprang en annan hjort under oss och saktade igenom bracken utan aning om att vi var där. Det stannade en kort stund, på kanten av den dartande rörelsen men slappnade av samtidigt, och allt vi kunde göra var att stirra i glädje. Den fortsatte när månen steg upp genom träden och svävade tyst medan den väntade på att solen skulle försvinna. Vi gjorde vår nedstigning i det sista ljuset, såg rosa och blå ränder tävla över himlen och andade in den fuktiga gröna lukten av bark, och när vi gick hem över åkrarna gjorde vi planer - för fler vinterdagar och ett försök på en vinternatt; under långa sommarkvällar när träden är fulla av löv. Connect kommer med oss, och vi kommer att leva livet på höjden. 

02 januari 2015 - Alex Shirley-Smith

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.