Nytt år, ny utmaning.

Januari 02, 2015 2 min läs

Två dagar in i 2015, idag ger jag dig historien om en ny utmaning för det nya året. Efter att ha klättrat många träd och varit inne i Tentsile-tält vid flera tillfällen innan jag idag kombinerade en Tentsile Connect med en 15 meters stigning.

Packningsrep, en picknick, en hel del carabiners och Connect, min partner och jag gick till vår lokala skog i Oxford, solen gnuggade de skarpa kanterna från kylan när vi gled genom leran för att hitta vårt favorit bokträd. När vi utnyttjade, ospolade rep i orange och grönt och fastnat på hjälmar över ullhattar, pausade nyfikna familjer deras vintervandringar för att se vad vi gjorde. Klättring i kallt väder kan vara svårt på händerna, och min uppstigning var långsammare än vanligt när jag kämpade med tunnare handskar och dumma fingrar. Långt ovanför mig var Andrew upptagen - fäst spärrband till grenar och lossade Connect från sin ryggsäck. När jag drog i nivå var den förankrad i ett hörn och fångade vinden, en jätte drake fångad i grenarna men majestätisk på något sätt, fortfarande. Jag klamrade fast vid trädstammen för att hålla sig ur vägen, kände att den tog min vikt och nästan skjuter tillbaka in i mig - en lugnande push, för att säga "Jag har dig" - när vinden skakade oss alla. En rasling under oss tog blicken ner till vita blixtar i underväxten; röda rådjur springer från en hund, en entusiastisk terrier som aldrig skulle fånga dem.

Tältet tog form bredvid mig och jag tippade mig tillbaka i det, sätta sig på kanten och låtde det sedan dra mig in. Ut ur vinden hällde vi en kopp te och såg himlen gå förbi, filtrera genom de små etsade grenarna mörk mot det vita. Inpackade i en sovsäck, vi åt våra smörgåsar och vår kvar julchoklad, njuter av känslan av kallt ute och värme inom. Vi pratade och skrattade och tittade på vinterfärgerna och lyssnade på människorna som gick förbi under, omedvetna om det lilla gröna trädhuset ovanför deras huvuden.

När skymningen började samlas runt kanterna på vår tillflyktsort och allt blev tystare, sprang en annan hjort under oss, sakta genom bromsen utan aning om att vi var där. Det stannade kort, stod på kanten av pilen rörelse men avslappnad samtidigt, och allt vi kunde göra var att stirra på glädje. Den fortsatte på väg när månen steg upp genom träden och svävde tyst medan den väntade på att solen skulle försvinna. Vi kom ner i det sista av ljuset, såg rosa och blå ränder springa över himlen och andas in den fuktiga gröna lukten av bark, och när vi gick hem över åkarna planerade vi planer - för fler vinterdagar och ett försök på en vinternatt; under långa sommarkvällar när träden är fulla av löv. Connect kommer med oss, och vi kommer att leva livet i höjd.


Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan de visas.