En mil i deras skor

Kan 14, 2017 3 min läs 4 Kommentarer

En mil i deras skor

Under de första åren, när vi först började göra trädtält i Storbritannien, hade vi svårt att hitta någon som skulle hjälpa oss att tillverka. Faktum är att de första 15 enheterna gjordes av Kirk och jag själv på en hushållsmaskin i våra kök! Efter det hittade vi ett litet familjedrivet fallskärmsföretag precis utanför London som gick med på att göra oss 5 enheter per vecka. När vi hade vuxit fram det beslutade vi att flytta produktionen till Kina. Vi ansåg att vi var tvungna att göra detta av ett antal skäl; för det första är de vattentäta duken alla tillverkade där; för det andra kunde de hantera antalet volymer; och för det tredje eftersom de kunde tillverka enheterna till ett pris som innebar att normala människor hade råd med dem.

Det har gått tre år sedan jag själv gjorde ett helt tält, men jag tycker det är viktigt att smutsiga händerna när jag går till fabriken i Kina genom att hjälpa till på fabriksgolvet. Jag, kanske som du, föreställde mig att tälttillverkningsindustrin nu skulle vara ganska högteknologisk, automatiserade tyger klippta med laser, sydd samman av en otroligt snygg ny teknik, med varje produkt ett perfekt format, perfekt perfekt tält utan söm av platsen. Det är inte så det fungerar ...

Varje ena av våra tält är handklippta, handsyade och sedan "avtrådade", kalibrerade, rullade och packade - av riktiga människor.

Ibland får vi kunder att ringa oss att klaga på att de hittade en lös tråd eller en tappad söm, jag behöver ofta påminna dem om att deras tält gjordes av en av våra maskinister och att de är mänskliga. De gör ett bra jobb med att hålla vår kvalitet till högsta standard (98% perfektion enligt vår QC-chef) och de arbetar hårt. Och jag trodde I var en hård arbetare!

(Grundare, Alex, på Tentsile-fabriken, Kina)

När jag besökte fabriken förra veckan gjorde jag en poäng med att sitta ner och klippa loss trådar av en hög med 300 Flite + påsar. Jag stannade där på den avföringen, även efter att min rumpa började skada, även efter att mitt finger brändes från tändaren som jag använde för att försegla den band som vi använde. Det tog mig två timmar att göra hälften av dem och jag var ganska bedövad av tristess (det är sant att våra anställda lyssnar på deras hörlurar, och jag hade glömt mina) men efter den tiden fick jag en förnyad uppskattning för det hårda arbetet gjort av de folk som gör våra grejer. De saker som vi i väst köper för "rekreation" och de saker vi förväntar oss att vara felfria. Det tar någons tid och svett att göra sakerna perfekta, och vi skulle alla göra bra att komma ihåg det. Efter att ha sett första hand hur hårt vårt fabriksteam arbetar, kommer jag säkert att göra det!

Vi gör vårt bästa för att göra arbetarnas liv så enkelt och enkelt som vi kan. Det är så de gillar det. Slutför en uppgift och gå vidare till nästa. De betalas också anmärkningsvärt bra (åtminstone i vår fabrik). Arbetstagarnas hemlön överstiger faktiskt min egen, eftersom vi betalar för mat, el, hyra, vatten och till och med erbjuder en gratis matsal på plats med en heltids kock som förbereder frukost, lunch och kvällsmat!

Vi ser också till att vi tar dem på en årlig lagsemester varje år för att se delar av landet som de aldrig har sett. Arbetarna är alla mycket stolta över sitt land men många har inte sett så mycket av det - så vi tar dem!

När vi flyttade in i vår nya fabrik i oktober 2016 var det vårt mål att göra detta till en riktmärkesfabrik.

En plats som alla tycker om att arbeta på, en chans att visa de lokala fabriksägarna hur vi förväntar oss att saker ska göras i väst och hur människor ska behandlas: Med värdighet, rättvisa och välstånd - en ljus framtid för alla! När vi nu är bosatta tyckte jag att det var en bra idé att låta våra fans, följare, kunder och kritiker få en liten inblick i fabrikslivet i Kina.

Tentsile är stolt över den livsstil som vi har gett våra arbetare. Det skapar en ljus, ljus, lycklig miljö och vi tror på våra människor! Vi hoppas att du gör det också.


4 Responses

Steven
Steven

Juni 06, 2017

Som filosof som arbetar inom etik är jag alltid något känslig för etik inom maktstrukturer. Du som ägare av ett företag är i en sådan maktstruktur med dina anställda, och därför var jag glad att läsa den här bloggen som diskuterar dina erfarenheter och fabrik i Kina.

Jag äger också ett av dina Connect-tält och är intresserad av att upptäcka att det är gjort för hand. Jag är också mindre orolig för brister i produkterna, och förstår att saker som gjorts av människor ibland vittnar om mänskliga brister.

Jag är emellertid mest imponerad av din uppmärksamhet på detaljer och ditt engagemang för miljön (till exempel ditt engagemang för att plantera träd och producera och tillhandahålla "No Trace Kits"). Jag skulle vara mycket intresserad av att veta om du hade undersökt potentialen att driva din fabrik med hållbar energi - att veta att Kina investerar kraftigt i det området.

Jag älskar mitt tält och jag är stolt över att säga att jag köpte det från ett företag som verkar ha någon känsla av etiskt ansvar. Liksom mig är tältet annorlunda, unikt och löser ett problem som folk inte visste att de hade. Epictetus noterade, och jag tror att det är sant för mig också att ”jag försöker alltid vara den lila tråden i toga - men jag vill vara den lila; den beröringen av glans som ger utmärkelse och skönhet för resten. ” Jag tror att detta också kanske gäller Tentsile; försök att inte tappa denna ideologi när du blir mer framgångsrik.

Tack för att du låter det vara så att jag kan göra dessa påståenden säkert.

Kirstie Grego
Kirstie Grego

Kan 17, 2017

Leffe, vilken fantastisk kommentar - tack så mycket! Önskar dig många fler äventyr med din Connect :)

Leffe
Leffe

Kan 15, 2017

Som en stolt ägare av anslutningen; Jag tror att Tentsilesna är ett genialt konstverk och värt deras vikt i guld och jag skulle omfamna alla brister jag kan snubbla på.
Jag skulle lämna in det till närmaste skräddare för att fixa vad som är fel / skadat och hälsa dig under tiden.
Skål från Sverige

hardi
hardi

Kan 15, 2017

Sy sudah tiga minggu bermimpi memiliki tenda tentsile.

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan de visas.