Känner mig "i tält" om arkitektur ...

Augusti 22, 2016 2 min läs

Känner mig "i tält" om arkitektur ...

Allt de säger om att studera arkitektur är sant: vi arbetar skrattande långa timmar och använder löjliga rutiner och vanor under många år det tar för att genomföra kursen. Jag har varit en av dessa människor i 2 år nu, gömde mig för att fortsätta arbeta över natten i studion, valde att köpa dyra papper istället för lunch och utropa över ett särskilt tilltalande timmerfog. Att studera arkitektur lär dig att ifrågasätta utrymmena omkring oss och, för mig personligen, hur du definierar ett "hem".
Jag hade turen att starta denna personliga utforskning när jag vandrade Pacific Crest Trail i Amerika. Här måste vandrare noggrant packa och bära det som ska vara deras hem i upp till 6 månaders kontinuerlig vandring. I en serie intervjuer öppnade en samling vandrare upp sina ryggsäckar för mig och delade de saker som för dem skapar en känsla av hem längs leden. Från det ultralätta till det mer nostalgiska paketet blev jag fascinerad av denna nya betydelse av "husbil".
När jag återvände till mina studier - handlade spårens vildmark för den urbana vildmarken i London med mycket missnöje - var jag fast besluten att hitta ett sätt att kombinera min passion för arkitektur med min kärlek till naturen. Berättelsen låter bekant? Du kan föreställa mig min absoluta glädje att hitta ett företag och en produkt som Tentsile som gör exakt detta; med träd och utomhus för att definiera ett hem.
Jag är skyldig universum, tur och fantastisk timing att jag fick en position på kontoret i London, precis som resten av världen hittade Tentsile trädtält och deras video blev viral! Istället för att gå in på en arkitektonisk praxis, hämta kaffe och skrapa mitt huvud över datorprogramvara, får jag min sommar tillbringa Tentsile-produkter med människor över hela världen.
Varje dag har varit en spännande korrespondens mellan likasinnade människor, angelägna om att komma utanför och uppleva en ny koppling till naturen. Komplett med logistiska komplexiteter och konstiga förfrågningar är rörelsen av dessa trädtält över hela världen förvånande. Med läger och kunder som sträcker sig så långt från Irland till Indien, Amerika till Australien, Nya Zeeland till New York, kan jag inte tro att jag är en del av detta globala fenomen.
Även om att studera arkitektur har varit det svåraste jag hittills gjort, är jag tacksam att det öppnade möjligheter som detta. Med ytterligare ett år på universitetet har jag en beslutsamhet att lära mig mer om att leva i och för naturen.
Ett hem kan vara många saker: en stad eller en skog, eller inte ens en fast plats alls. Jag tror att jag har hittat ett hem i Tentsile, och ser fram emot att dela det med världen!

Lämna en kommentar

Kommentarer kommer att godkännas innan de visas.